Общински съвет
Общински съвет / Дарик Сливен, Архив
 40 точки включва  заседанието на Общински съвет. Сред тях са проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища на територията на община Сливен. Приемането на изменения и допълнения се налага заради промени в националното законодателство. Силвия Маринова коментира, член на комисията по образование и вероизповедание, че е вариантът, който е най-одобрява.
 
Керанка Стамова от Комисията по символика обяви, че е внесено предложение до Общинския съвет за даване съгласие Паметникът на Шести артилерийски полк да бъде разположен в УПИ 1,кв.665 по плана на град Сливен при невъзможност публично да бъде експониран в естествената му среда и съгласно изискванията на Закона за военните паметници. Мястото е в източния край на Градската градина, до Колодрума.

Предлага се още кметът да създаде целева експертна комисия, която да контролира всички действия по консервация, реставрация и експониране на обекта.  Керанка Стамова обясни, че се налагат бързи мерки, за да не се пропуснат срокове за кандидатстване пред Министерството на отбраната за финансиране.

Останалите предложения за обсъждане са промяна в бюджета на Община Сливен. Заместник-председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров  обясни, че има постъпили приходи от АНПТ- Сливен, и съответно те са разпределени като разходи.

Заседанието на Общинския съвет ще се проведе на 29 март, четвъртък.