/ община Твърдица
 Приключи ХІХ издание на фолклорния събор „Пролетни игри и обичаи - Цветница” в Твърдица. В рамките на събора се уреждат щандове на занаяти, приложни дейности, на местни и гостуващи фирм.
       
Празника откри кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, който приветства участниците и многобройните приятели на събора. Тази година в конкурсната програма се изявиха близо 500 участника в 37 групи, представители на 23 селища от Сливенска, Бургаска и Старозагорска област. Въпреки капризите на времето, голямата зала на Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий 1914” се изпълни с вълнението и радостта на дълго очакван празник.

Пролетни игри и обичаи
община Твърдица


Жури в състав - председател доц.д-р Владимир Демирев, фолклорист, етнолог и членове Станка Иванова-хореограф, Георги Иванов-музикален педагог, класира групите според статута на празника в следните раздели: за възпроизвеждане на пролетен обред (или фрагмент от обред); обредни танци и игри; обредни песни; разказвачи, традиционни костюми; лазарски групи и награда за най-малки индивидуални участници в събора.

Наградите са осигурени от Община Твърдица, от местни фирми и граждани.