/ Община Русе
40 деца от две русенски училища - ОУ „Никола Обретенов“ и ОУ „Братя Миладинови“ на възраст от 7 до 11 години, бяха на едноседмичен лагер в местността „Узана“, край Габрово. Всекидневно за малчуганите бяха организирани различни образователни, спортни и туристически занимания, като се използва изцяло ресурса на природната местност „Узана“ и професионализма на наетия педагогически персонал.

Дискутираха включването в образователната система на децата в задължителна предучилищна и училищна възраст

Целта на летния лагер бе да осигури на децата подходящи условия за развлечения, отдих и социална комуникация. За малчуганите беше разработена индивидуална групова програма, която ангажира изцяло свободното им време, като всеки ден участваха в образователни и спортни игри.

Частна детска градина “ДЪГА - РУСЕ” отваря врати през септември

По време на престоя си посетиха Географския център на България, Посетителски информационен център „Узана“, Природен парк „Българка“, както и Детска природна академия „Узана“, където се запознаха с историческата и географска особеност на местността.

Организирани бяха и туристически походи до близките планински върхове. Дейността е финансирана по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“, финансиран по Програма ЗОВ (Българо-Швейцарска програма за сътрудничество).