/ БГНЕС
Постоянният обстрел от руските сили осуетява безопасната евакуация на цивилните от градовете и селата по фронтовата линия. Това заяви днес губернаторът на източната Луганска област в Украйна Серхий Гайдай, цитиран от Ройтерс.

По думите му 59 цивилни са били убити в региона от началото на войната, вследствие на която някои жилищни зони са изцяло унищожени. "Няма нито една община, която да не е била под обстрел", каза той по украинската национална телевизия и изтъкна като най-горещи точки населените места Северодонецк, Рубижне и Попасна.

Русия отрича твърденията, че е нападала цивилни в своята, както я нарича, "специална военна операция" в Украйна с цел разоръжаването и "денацификацията" на 44-милионната страна, отбеляза Ройтерс.

Един човек е убит, 11 са ранени и един е останал затрупан под развалините на многоетажна жилищна сграда в Харков бомбардирана тази сутрин. Снаряди са поразили днес и източния град Краматорск. Загинали са двама души и шестима са били ранени, съобщи украинският губернатор на Донецката област Павло Кириленко.
БТА