/ Thinkstock/Getty Images
Създадените в САЩ нови пилотирани кораби ще могат да се отправят с екипажите си до Международната космическа станция (МКС) през 2020 година, заяви ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин, предаде ТАСС.

"По данни на НАСА компаниите "Боинг" и "Спейс екс" се надяват да решат проблемите си до края на тази година. Съответно догодина ще полети техен екипаж и ние им желаем успех!", заяви Рогозин.

Астрономи откриха най-старото галактическо струпване

По неговите думи ако американските компании пуснат към МКС свои кораби, за Роскосмос вече ще са нужни по-малко космически апарати за доставяне на руски екипажи на МКС.

"Но през следващите години това количество отново ще нарасне, тъй като се очаква откриването на полети за туристи, с които вече имаме сключени договори. Освен това Европейската космическа агенция обсъжда с нас възможността за сключване на пряк договор за доставяне на техните астронавти. На нас ще са ни нужни по два кораба годишно за нашите екипажи, но когато се появят и другите желаещи, ще трябва да увеличим производството", изтъкна ръководителят на руското космическо ведомство.
БТА