Спортни клубове подкрепиха Иван Портних за кмет на Варна

Спортни клубове подкрепиха Иван Портних за кмет на Варна
Спортни клубове подкрепиха Иван Портних за кмет на Варна / Снимка: Предизборен щаб

Представители на Обединени спортни клубове във Варна, както и от клубове, които не членуват в сдружението, категорично обявиха, че застават зад кандидатурата на Иван Портних, издигнат от ГЕРБ за кмет на Варна.

Пред препълнената зала „Приятели” в Двореца на културата и спорта” Иван Портних сподели накратко приоритетите в програмата си за управление на града, важна част от която е развитието на спорта. „Смятам, че това е важна задача, по която трябва да работим активно и всяко училище да има модерна база, която да дава възможност на децата да спортуват”, заяви той. Варна за има Музей на спортната слава в Юнашкия салон, нова многофункционална тренировъчна зала, а Дворецът на културата и спорта да бъде обновен, за да може да привлича много културни и спортни събития, също са част от ангажиментите, по които ще работи.

„Иван Портних е човек, обърнат с лице към спорта, затова трябва да го подкрепим” -около това мнение на Тодор Тодоров – главен треньор по спортна гимнастика в „Интеркомгруп черноморски юнак”, се обединиха участниците в срещата. Те му пожелаха да доразвие свършеното от правителството на ГЕРБ  за Варна -  ремонт на „Спортпалас”, връщането на комплекс „Черно море”, строеж на спортна зала към училище „Елин Пелин”.