Плувният басейн ще отвори врати до края на годината
Плувният басейн ще отвори врати до края на годината / netinfo

Покривната конструкция на плувния басейн в Стара Загора е силно нарушена. Експертизата показва, че са необходими допълнителни ремонтни дейности. Това каза за Дарик кметът Живко Тодоров. Той допълни, че в проекта има заложени пари за непредвидени разходи и изрази надежда, че допълнително финансиране няма да е необходимо. Има вероятност обаче ремонтът да се удължи с около месец.

"Досега са правени само козметични ремонти. В момента се прави допълнително проектиране на конструкцията, която трябва да се укрепи. Най-важното е сградата да бъде здрава. Всичко се прави качествено", коментира кметът. Той очаква до края на годината ремонтът да приключи и басейнът да бъде пуснат.

Одобреният инвестиционен кредит е за близо 2 млн. лева. Дейностите включват: разширяване на басейна в южна посока; цялостен ремонт и саниране; модерен дизайн; съвременна вентилационна инсталация и нова технология за филтрация на водата; смяна на дограмата и подовата настилка; енергийно ефективни соларни панели за подгряване на водата, обезшумяващи системи и др.

В проекта е заложено още изграждане на допълнителни трибуни на две нива с 400 места и достъп за граждани в неравностойно положение.

Покритият плувен басейн в Стара Загора е открит през 1972 година.Ежедневно в него тренират близо 600 деца на различна възраст.