Хиперактивните деца - малки генийчета
Хиперактивните деца - малки генийчета / Най-добрият приятел на Марти е неговият заек Пухчо
Хиперактивните деца - малки генийчета
51202
Хиперактивните деца - малки генийчета
Хиперактивните деца - малки генийчета
  • Хиперактивните деца - малки генийчета
  • Хиперактивните деца - малки генийчета

Случвало ли ви се е да присъствате на сцена, в която едно дете пищи, реве, рита, блъска и никой не е в състояние да го укроти. Отстрани може и да си кажете „тези родители не са си възпитали детето". Но на дали това е причината. Този профил описва поведението на хиперактивните деца, чиято импулсивност е преминала в агресия. Проблемът, не само у нас, но и в световен мащаб, нараства.

Психотерапевтът Нина Колева е единственият у нас ортомолекулярен специалист, който прилага терапия с витамини, ензими, минерали и аминокиселини. Тя категорично изключва изписването на психотропни вещества. „Задължително е и прочистването на организма от тежки метали, защото децата ни са пълни с такива от ваксините", обяснява Колева.

Хиперактивните деца  малки генийчета
netinfo
Ортомолекулярната терапия не изключва помощта на останалите специалисти при работата с хиперактивните деца.

Нина Колева обясни кои деца наричаме хиперактивни: „Поведението им е извън някакви приети норми. Вкъщи или на училище много често губят концентрация, бързо им доскучава, лесно се изморяват или преминават от една дейност към друга, без да са довършили започнатото. Това все още не означава, че има сериозен проблем. Но всичко това трябва да бъде една малка аларма за родителя, за да се консултира със специалист. Много често в училище има деца, които знаят всичко, което се учи в техния клас. Ако не се забележи навреме, че на детето му е скучно поради тази причина, училището може да се превърне в сериозен проблем.

Хиперактивните деца  малки генийчета
netinfo
За успокоение на родителите идва и фактът, че свръхнадарените деца са задължително и хиперактивни. Не може да се изписват психотропни вещества на едно дете, което кипи от енергия и има какво да каже на света. Това може да наруши фината му структура. По-добре детето да бъде оставено да се налудува. Не е изключено провокацията на родителя да трансформира събраната енергия в агресия.

Различават се три вида хиперактивност: дете, което губи концентрация; дете, което е изключително импулсивно - т. е. реакциите на възбуждане са повече от тези на задържане; третият е смесен тип - детето лесно се разсейва и е доста импулсивно. Тази импулсивност, не на последно място, може да премине в агресия, разяснява специалистът.

Разговора с психотерапевта Нина Колева може да откриете в първия прикачен файл. Може да чуете и разговора с Надежда Петрова - майка на 5-годишния Мартин, който спада в категорията „буйни деца". Радост и спокойствие за всички вкъщи са моментите, когато палавникът рисува или се занимава със своя домашен любимец - зайчето Пухчо.