За над 2 млн. лева ще са щетите от водната стихия в Община Плевен
За над 2 млн. лева ще са щетите от водната стихия в Община Плевен / obshtina.pleven

Eксперти от Община Плевен направиха оглед на място на щетите нанесени от проливния дъжд в плевенското село Буковлък. В населеното място има наводнени къщи, като седем са в много тежко състояние, отнесено е цялото асфалтово покритие на ул. „Орлица".

За над 2 млн лева ще са щетите от водната стихия в Община Плевен
netinfo

Техника на общинско дружество "Инжстрой" разчиства наноси и тиня от улиците в селото.

За над 2 млн лева ще са щетите от водната стихия в Община Плевен
netinfo

След спешната среща на Кризисния щаб започва процедура за незабавно съдействие от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Към този момент експерти от Кризисния щаб изчисляват щетите нанесени на територията на града и общината от стихията. По първоначални оценки те може да надхвърлят 2 млн. лв.

През тази нощ в отстраняване на последствията от стихията бяха включени общинските дружества „Паркстрой" и „Инжстрой", почистващите фирми „АСА", „Астон сервиз" и „Чистота". Не са постъпили сигнали за бедстващи хора. Регионална дирекция ПБЗН - Плевен е извършвала отводняване на обекти по подадени сигнали на тел. 112.

Работата на Кризиснисия щаб на Община Плевен продължава до пълното отстраняване на всички щети. Отстраняват се паднали клони и се почистват улиците и пешеходните зони в града. Екипите на Бърза помощ и болничните заведения са ангажирани с допълнителни дежурства. Гражданите на Плевен оказват пълно съдействие на екипите на Общината.

Обстановката в града се нормализира.