Той изтъкна проблема на плажа на село Крапец - „Крапец-север”
"Нужна е наредба, която да регламентира дивото къмпингуване. Хората искат даже да си платят, но този регламент го няма.

Когато регламентираме т.нар. диво къмпингуване и то стане законно, тогава ще бъдат осигурени всички съдове за отпадъци. Правилата на съответния къмпинг или бивак ще бъдат определени". Това заяви Мариян Жечев, кмет на Община Шабла в началото на летния туристически сезон, предава NOVA.

По-скъпа почивка на морето това лято: Какъв бюджет трябва да отдели едно семейство

Той изтъкна проблема на плажа на село Крапец - „Крапец-север”. „Пътят, който от години се ползва, не е картиран. Този плаж е недостъпен от никъде. Освен къмпингуващите, има и нощуващи в стаите за гости, които трябва да спрат с колите си и да вървят около 2-3 км”, каза той.

Жечев очаква плажът да бъде разделен - зона за сиви дюни, зона за бели дюни. „Този път може да бъде картиран, може да бъде ограден и да реши проблемът на Крапец”, обясни кметът на Шабла.

„Дивото къмпингуване като вид туризъм създава проблеми с отпадъците. Туристите не са виновни за това, те са достатъчно грамотни да носят отпадъци до контейнерите, но проблемите започват с това.

Община Шабла носи отпадъците на депо, където се сепарират, след това се претоварват в село Стожер. За това плащат жителите на Шабла с такса „смет”, обясни проблема Мариян Жечев.
nova.bg