Отвориха клиника за пристрастени геймъри в Холандия
Отвориха клиника за пристрастени геймъри в Холандия / netinfo
Клиника, която предлага лечение за пристрастени към компютърни игри, отвори врати в Холандия.

Заведението предлага програма, която продължава максимум осем седмици. Според лекарите, които работят в него около 20% от геймърите, повечето от които са деца, могат да развият зависимост към игрите.

Всички те проявяват еднакви симптоми и това създава риск от проблеми с отношенията им с другите, здравето, образованието и кариерата им. “Живеех в стаята си, имах телевизора, един с X-Box 360, PlayStation 2, X-Box 1 и Game Cube, както и лап топ, където можех да играя онлайн”, разказва 21-годишният Тим, който е постъпил на лечение в клиниката. Тим е прекарвал 17 часа от денонощието в игри.

Тази клиника, която за момента приеме до 8 пациенти, е първата по рода си в Европа. Лечението включва период на “дезинтоксикация”, когато пациентите нямат право на достъп до каквито и да е компютърни игри. След това те се включват в терапевтични групи и посещават сеанси с психолози и други специалисти. Освен всичко клиниката се опитва да намери и дейности, които да са заместител и да запълват времето, което геймърите прекарват пред компютрите.