/ iStock/Getty Images
Една от най-големите частни компании в света, оценена на 40 милиарда долара, въведе този график за служителите си
Популярната австралийска платформа за графичен дизайн Kenwa, основана през 2012 г. и базирана в Сидни, наскоро обяви, че работният график на техния офис персонал ще се определя от техните независими екипи. Тази промяна означава, че служителите ще имат по-голям контрол върху това колко дни да прекарват в офиса.

Kenwa се придвижва към по-малко "строги" изисквания, когато става въпрос за работа в офиса и работа от разстояние. Сега те се фокусират върху „гъвкавостта на служителите и отношенията с тях“.

Сметките за отопление скачат заради работата вкъщи. Вижте с колко (ВИДЕО)

„Ние вярваме, че традиционната работа в офиса ще се превърне в изключение, когато става въпрос за бъдещето на работата“, се казва в изявление на компанията.

Пандемията "е показала колко неправилно е схващането, че работата се извършва най-добре от едно място, в офиса".

Служителите ще могат свободно да решават кога да дойдат в офиса, но се очаква да посещават най-близкия офис на Kenwa осем пъти годишно, съобщава "Бизнес Инсайдер".

По следите на мързеливците - фирми наемат детективи да следят работещите хоум офис

Компанията е взела решение за новия модел на работа след провеждане на вътрешни изследвания. Проучване установило, че 79% от служителите "се чувстват продуктивни, когато работят от вкъщи". Около 81% от служителите са изразили желание да продължат да комбинират работата от дома и офиса, когато локдаунът е бил разхлабен тази година“.

Kenwa е широко известна със своите лесно разбираеми елементи за графичен дизайн. Потребителите могат да създават всичко - от публикации в социалните медии до флаери, презентации и други печатни текстове.

Хоум офис смях: Жена се превърна в картоф във видео среща (ВИДЕО)

Компанията постигна голям растеж през април тази година. Kenwa казва, че потребителите са разчитали на характеристиките на нейната платформа по време на пандемията. Потребителската база се е увеличила с почти 50%, тъй като нуждата от „инструменти, които позволяват сътрудничество и работа от разстояние“ е нараснала драстично.

Според последните данни Kenwa се е превърнала в една от най-големите частни компании в света, като е оценена на 40 милиарда долара.
БГНЕС