Михаела Дорфмайстер пристигна в България
Михаела Дорфмайстер пристигна в България / netinfo

Двойната олимпийска шампионка в спускане и супергигантски слалом от Торино 2006 Михаела Дорфмайстер пристигна в България за участието си в състезанието на ски фен-клубовете в Банско.

През следващите три дни се очакват още девет звезди на белия спорт, като сред тях са Ренате Гьотчел, Александра Мейсницер и Никол Хосп, като за всички тях спонсорите на надпреварата от Хюндай са осигурили приятен ескорт с джипове от модела Санта Фе.

Състезанието на ски фен-клубовете ще се проведе на 5 април и за първи път ще се състои извън територията на Австрия. В шоуто за купата на феновете ще вземат участие 14 клуба на български скиори и 9 на австрийски. Всеки от тях се предвожда от известен ски състезател.

За Банско със собственото си Santa Fe заминава и алпиецът Килиан Албрехт, който ще застане на чело на един от българските отбори. Нашата страна ще бъде представена още от фен-клубовете на Стефан Георгиев, Мария Киркова, Марк Жирардели и Петър Попангелов.

Сред капитаните на австрийските фен-клубове са още Михаела Кирхгасер, Елизабет Гьоргл, Райнфрид Хербст, Райнер Шьонфелдер, Биргит Обемозер и Катрин Цетел.