Дани Спартак
Дани Спартак / NOVA
Над една трета от зрителите (18-49 г.) предпочетоха първия сезон на предаването
Първият в България сезон на световноизвестния кулинарен формат за професионалисти - Hell's Kitchen, завърши снощи с победата на Дани Спартак.

Hell’s Kitchen България е най-гледаният и най-предпочитан кулинарен формат на българския телевизионен пазар сред активното население в България на възраст 18-49 години от 2014 г. досега, съгласно данните на Нилсен Адмосфер България. През целия период на излъчване на сезона шоуто беше предпочетено от активното население в България на възраст 18-49 години. Над една трета от зрителите пред телевизорите от тази аудиторна група избраха Hell's Kitchen България с над 11 пункта разлика в аудиторния дял спрямо втората по гледаемост телевизия по същото време - bTV. Още по-голям интерес предаването предизвика сред активното градско население (18-49 г.) и сред зрителите на възраст 18-34 години, което допринася и за най-голяма преднина пред бТВ по същото време, съответно 16 и 14 пункта в аудиторен дял.

дял зрители
NOVA

Финалът на шоуто беше проследен от 27,3% от зрителите пред екраните в България (4+), а преднината на NOVA пред бТВ по същото време e 34%. Активното население на възраст 18-49 години също предпочете заключителния епизод на кулинарната сензация с 34% от гледащите телевизия от тази аудиторна група, което е с 88% повече от дела на втората по гледаемост телевизия по същото време. По време на финала на Hell's Kitchen България NOVA има над два пъти по-голям среден дял от бТВ сред зрителите на възраст 18-34 и Жени 25-54.

дял зрители
NOVA

Премиерният сезон на шоуто предизвика интереса на онлайн потребителите - от старта през февруари до снощния финал Hell's Kitchen България реализира над 2,5 млн. видеогледания в платформите на Nova Broadcasting Group.

В изключително напрегнатия финален епизод снощи Дани Спартак стана големият победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България. Битката на двамата професионални шеф готвачи, стигнали до финала – Дани и Филип, беше изключително динамична, но по-добрата стратегия и умелото ръководство на кухнята бяха от решаващо значение за победата. Той получи парична награда на стойност 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Виктор Ангелов.

Дани Спартак е големият победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България

След края на първия сезон на най-вълнуващото състезание за професионални готвачи, стартираха записванията за втори – кулинарите, които искат да станат част от шоуто, могат да се запишат на nova.bg/HK.