Фермeрските общности, които се поддържат взаимно, стават все по-популярни в САЩ. Вместо да разчитат на банките за финансиране на продукциите си, те се изплащат с прясна храна помежду си през целия сезон, пише Voice of America.

"Аз съм второ поколение фермер, родителите ми основаха тази ферма през 1962 г. Баща ми стана фермер, когато беше в края на 20-те си години. Произвеждаше сладка царевица, защото смяташе, че светът има нужда от прясна сладка царевица. Земята, на която седим в момента, са я купили през 1966 г. Всъщност аз съм човек, който не е пропускал нито едно лято във фермата", разказва производителката на зеленчуци Хана Нюкомб.

"Обичам да отглеждам зеленчуци, защото това е единственото нещо, което никога няма да излезе от мода. Трудно ли е да си направите ферма? Изискват се повече усилия, отколкото хората си представят", допълва тя.

"На времето родителите ми купиха този имот. Тогава нямаше никакви крайградски застройки. Това беше магистрала с две ленти, която в момента е магистрала с шест ленти. Земята, която беше продадена в съседство с нашия имот през 2008 г., беше $500 000 на акър незастроен. Безумна сума пари, която трябва да похарчите, за да отглеждате на зеленчуци. Не мисля, че съм последното поколение, което ще обработва тази земя, защото имам племенници които са с 30 години по-млади от мен. Мисля, че земята ще остане, защото аз, моите братя и сестри и следващото поколение единодушно се съгласихме, че няма да продаваме земята", казва още фермерката пред Voice of America.


 
Voice of America