"Ако утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това значи поредно предателство спрямо техните избиратели. Може и да са се договорили да гласуват, но това е лош вариант за българските граждани". Това каза пред журналисти депутатът от БСП Христо Проданов след като кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна реализиран мандата за правителство на президента Румен Радев.

По думите му "ябълката на раздора" са Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката - министерствата, в които има по-голям ресурс". "ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката", допълни Проданов.

Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента, вижте кои са предложенията за министри

На въпрос ще се разберат ли помежду си ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за състава на проектосъстава на кабинета, депутатът заяви: "Самите ПП-ДБ са много разделени. Може и да се обърнат ролите и едните да се правят на опозиция, но всъщност всички са в кюпа. Разпределиха порциите за пореден път и точно заради това казвам, че не е добре за българските граждани".

"Някъде да чухте да се говори за политики, за минимална работна заплата, за доходи, за образование, за здравеопазване. Това интересува хората", допълни Проданов. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня