Борисов и Габриел спасяват държавата от безвремието на служебните правителства, смята той
Правителството, предложено от Мария Габриел ще получи подкрепата на ДПС, обяви председателят на движението Делян Пеевски.

"Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ и Мария Габриел постъпиха отговорно към България като върнаха изпълнен проучвателния мандат със състав и структура на правителство на ротацията. Те постъпиха отговорно към хората и към държавата, като я спасяват от безвремието на служебните правителства и политическата криза, на каквито бяхме свидетели в последните три години и които никога повече не трябва да се повтарят, поставяйки националния интерес над партийния", добави лидерът на ДПС.

Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента, вижте кои са предложенията за министри

Той обяснява, че движението ще подкрепи кабинета "Габриел", защото по думите му е важно да продължи работата за хората.

"Ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани. В парламента сега трябва да продължи постигнатото с промените в Конституцията, с промени в законите, за да има реална съдебна реформа и битка с корупцията. Хората и страната имат нужда от стабилност и сигурност, които ние като лидери на партиите си им дължим и ДПС няма да отстъпи от тази своя отговорност", завършва Делян Пеевски.

Габриел: Аз подходих с отговорност към България и съм подписала споразумението

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня