Софийският апелативен съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Решението на съда е окончателно.

Според магистратите има доказателствата, които подкрепят тезата, че Трифонова може да е извършила престъплението, за което е обвинена. Разпитани са и много свидетели.

БТА

Защитата поиска да бъде направена съдебномедицинска експертиза, за това дали Трифонова може да престоява в ареста, заради влошено здраве. Това искане бе отхвърлено.

Пред съда жената каза, че е невинна и не е извършила убийството. В емоционалната си пледоария, Трифонова каза, че няма общо с това престъпление.

„Не съм влизала в тази кола. Възпитана съм да спазвам законите. Не се провеждат никакви следствени действия с мен. Всичко, което става е еднопосочно като действия и се интерпретира срещу мен. Трябва да бъде разширен кръгът на заподозрените. Срещу мен и близките ми действа престъпна организация за покушения. Има заплахи и насилие да отнемат деца. Това са заплахи за националната сигурност. Жертви на тази организация се свързаха с мои близки и разказаха какво се случва. Използват се фалшиви свидетели срещу мен“, каза Трифонова.

Преди няколко дни друг съдебен състав на първа инстанция записа в мотивите си, че има данни, според които може да се направи предположение, че Трифонова е извършила това, за което е обвинена. Освен това може да се смята, че ако е на свобода, тя може да извърши престъпление.

След излизането на Габриела Славова на свобода: Близки и приятели на убития Пейо Пеев излизат на протест

Припомняме, че мъжът беше убит през януари. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития Габриела Славова-Пеева и нейната майка Красимира Трифонова. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит обгорен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. 

БТА

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Димитър Абрашев, БТА