/ Областна администрация-Кюстендил
Секциите, в които ще гласуват незрящи лица на територията на област Кюстендил, са 11.

По една такава секция ще има във всяка община, като в Кюстендил и Дупница те ще бъдат по две. За тях ще бъдат изработени списъци с Брайлова азбука.

Това стана известно след работна среща във връзка с организацията на изборния процес в областта, която се състоя в Областната администрация в града с представители на Районната избирателна комисия (РИК) и ангажираните с изборите институции. 

Изборите „2 в 1“: ЦИК с насоки как могат хората с увреждания да гласуват

"Ще има и демонстрационно гласуване с машини, а графикът ще бъде сведен от председателя на РИК Венцеслав Механджийски. Вчера пристигнаха четири демомашини", каза Механджийски.

Сформиран е щаб за вота на 9 юни с цел да се осигури обществен ред и ефективно противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, казаха от полицията.

Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Светослав Георгиев обясни, че е осигурено 24-часово дежурство, извършват се и проверки в секционните комисии.

До този момент са проверени наличните електрически генератори за захранване при евентуално прекъсване на основното електрозахранване. По данни на общините в областта, са осигурени паравани и урни, публикувани са избирателните списъци. Нови 125 урни за вота са купени в Кюстендил.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елица Иванова, БТА