Съдът остави в ареста близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. А докато съдът заседаваше, близки на жертвата се събраха на нов протест пред Съдебната палата в Пловдив и ги посрещнаха с викове „Убийци“, предаде NOVA.

На днешното заседание съдът изслуша един свидетел и едно вещо лице и прие няколко експертизи. Близнаците поискаха да бъдат пуснати на свобода. Единият от тях - Валентин, заяви, че съжаляват за случилото се и ще стоят в дома си, няма да нарушават домашния арест. Съдът обаче отказва да промени мярката им, а решението беше прието с бурни аплодисменти.

Днес стана ясно още, че има аудиозапис между основния заподозрян - Рангел Бизюрев и близнаците. Този разговор е проведен малко след убийството. Заради неговото прилагане по делото, процесът срещу двамата братя беше отложен за началото на септември.

Напрежението ескалира в съда, след като близнаците бяха изведени от залата, а близките на убития Митко обвиниха охраната, че ги блъска.

Според приетата съдебно-психологична експертиза единият от близнаците- Борислав, е агресивен и опасен за обществото. По телата на двамата съдебните лекари не са открили следи от удари или наранявания. Братята отричат да са участвали в убийството.

Според майката на жертвата, Атанаска Бакалова, има съществени разминавания в показанията на основния заподозрян Рангел Бизюрев и това, което казват близнаците. Тя твърди, че Бизюрев е бил заплашен да поеме цялата вина за случилото се.

Протестиращите поискаха близнаците да не бъдат освобождавани с по-лека мярка.

"Ще дойдете един ден и вие на нашата! Кои охранявате? Убийците!", крещяха протестиращите към съдебната охрана, която доведе в съда Борислав и Валентин  Динкови.

Стигна се до там, че близките на убития младеж бяха заплашен от охрана, че ще бъдат изведени навън.

"Тези момчета не са спортисти, те са позор за спорта", заяви треньорът по бокс Арман Хакобян. Той е тренирал близнаците, но по думите му това било преди години.

В сряда, когато ще започне делото срещу екстрадирания Рангел Бизюрев, пред съда се готви нов протест.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, БНТ