Владимир Путин отстрани от пост министъра на отбраната Сергей Шойгу. Руският президент предлага за министър на отбраната Андрей Белоусов. Това стана ясно от публикация в телеграм канала на Съвета на федерацията, в която се поясняват промените в правителството на Русия. Това става само няколко дни след като руският президент положи клетва за пети мандат в Кремъл и след повече от две години конфликт в Украйна.

Досегашният военен министър Сергей Шойгу ще бъде назначен за секретар на Съвета за сигурност, на мястото на Николай Патрушев. Сергей Шойгу заемаше поста на министътр на отбраната от 2012 г. 



Кой е Андрей Белоусов?

Андрей Ремович Белоусов е роден на 17 март 1959 г. Той е руски икономист и политик, който е бил икономически помощник на президента на Русия и министър на икономическото развитие. Има федерален държавен граждански ранг на действащ държавен съветник на Руската федерация от 1-ви клас. Белоусов за кратко беше изпълняващ длъжността министър-председател на Русия през април и май 2020 г., след като Михаил Мишустин се зарази с COVID-19.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня


 
Уикипедия, БГНЕС, БНТ