15-години затвор за мъжа, който застреля със саморъчно изработена пушка бившата си.

Трагедията се разигра дни преди миналата Коледа в пазарджишкото село Симеоновец. Сигнал за тежкото престъпление е получено на 18 декември малко след 19 часа. Незабавно към къщата са насочени екипи на полицейското управление в Септември и линейка на „Спешна помощ“.

В двора на имота лекари и униформени откриват тяло, което се оказал на 41-годишна жена. Периметърът около селото е блокиран от полицейски автопатрули, а на местопроизшествието започнал щателен оглед.

След мащабно издирване е задържан 39-годишен мъж, който преди време е живял на семейни начала с жертвата.

Жестоко убийство на жена в Пазарджишко, има задържан

В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани.


На арестувания са направени тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, като алкохолната му проба отчела 1.32 промила. Според прокуратурата убийството е извършено предумишлено. Използвано е саморъчно изработено еднозарядно оръжие, 12-ти калибър, предназначено за стрелба с ловни патрони.

Окръжен съд - Пазарджик е осъдил бившия приятел на жертвата на 15 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален "строг" режим. Със същата присъда той е осъден да плати общо 200 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на близките на пострадалата жена.

Присъдата подлежи на протест или обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня