По думите му подготовката за изборите върви спокойно
Общо 263 сигнала са постъпили в структурите на Министерството на вътрешните работи (МВР) до момента за изборни нарушения и евентуален купен вот. Това съобщи на граничния контролно-пропускателния пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти, цитиран от БТА.

Той уточни, че по сигналите са образувани 83 досъдебни производства. Министърът обобщи, че като цяло ситуацията преди провеждането на изборите на 9 юни е под контрол.
"За момента всичко върви спокойно, защото тази година предприехме много по-рано всички необходими мерки, а именно пристигането на бюлетините в съответните места под охрана", допълни Калин Стоянов.

Спецакция за купуване на гласове в Монтанско

Той посочи още, че от МВР са набелязали рискови пунктове, на които ще има по-засилена охрана по време на изборите.


Стоянов, заедно със служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова посетиха граничния пункт. Визитата е част от предприетите от служебното правителство усилия за цялостно модернизиране и оптимизация на граничните контролно-пропускателни пунктове.

Стоянов: Ще има засилено полицейско присъствие на местата, където ще има гласуване под строй

И трите пункта за преминаване между България и Турция ще бъдат разширени, каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по време на посещението си на ГКПП "Капитан Андреево". Това е и начало на проект на Агенция "Митници" за разширяване на всички гранични пунктове, започнахме взаимодействие с Република Турция, допълни той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Никол Николова, Красимира Славова/БТА