Владимир Путин отстрани от пост министъра на отбраната Сергей Шойгу. Руският президент предлага за министър на отбраната Андрей Белоусов. Това стана ясно от публикация в телеграм канала на Съвета на федерацията, в която се поясняват промените в правителството на Русия. Това става само няколко дни след като руският президент положи клетва за пети мандат в Кремъл и след повече от две години конфликт в Украйна.

Досегашният военен министър Сергей Шойгу ще бъде назначен за секретар на Съвета за сигурност, на мястото на Николай Патрушев. Сергей Шойгу заемаше поста на министътр на отбраната от 2012 г. 

/Getty Images


Кой е Андрей Белоусов?

Андрей Ремович Белоусов е роден на 17 март 1959 г. Той е руски икономист и политик, който е бил икономически помощник на президента на Русия и министър на икономическото развитие. Има федерален държавен граждански ранг на действащ държавен съветник на Руската федерация от 1-ви клас. Белоусов за кратко беше изпълняващ длъжността министър-председател на Русия през април и май 2020 г., след като Михаил Мишустин се зарази с COVID-19.

/Getty Images

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Уикипедия, БГНЕС, БНТ