Машинист от гарата в Лом е срязал спирачните маркучи и е счупил стъклото на локомотива в Лом. 49-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за причиняване на повреда на железопътен състав на ЖП гара Лом.

По първоначална информация целта била отмъщение за колегите на другата локомотивна бригада. Направил е самопризнания, съобщиха от прокуратурата.

На косъм от трагедия: Срязаха спирачките на локомотив в Лом (ВИДЕО)

Пред разследващите органи машинистът от село Габровница в община Монтана, признал напълно вината си и обяснил как точно е извършил увреждането на локомотива. Той заявил, че е имало конфликт между отделните бригади, работещи на железопътната гара в Лом и чрез повреждането на локомотива на другата бригада решил да им отмъсти.

Машинистът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. По-рано от обвинението обявиха, че извършителят може да получи от 5 до 15 години затвор.


Около 4:30 часа на 1 юни са срязани с остър предмет пет маркуча на спирачната система на локомотив „Шкода“ и е било счупено предно дясно панорамно стъкло на машината, която била паркирана на втори коловоз на гарата в Лом.

Час по-късно локомотивът е трябвало да потегли по направление заедно с прикачените към нея вагони за пътници. Служители на БДЖ забелязали повредите по локомотива и подали сигнал в полицията.

С действията си извършителят е причинила повреда на железопътен състав и е създал опасност за живота на хора, обявиха от обвинението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня