/ iStock/Getty Images
Eкспертът по здравословен начин на живот Емилия Белчева разкрива тайната на дълголетието, пише Edna.bg.  

"Добре е да увеличим протеина в менюто си или да проверим как е панкреасът, жлъчката и черният ни дроб, които отделят ензимите за неговото усвояване. Нашето тяло е изградено от около 30% протеин, като от него - 30% е колаген. Ако той се разпада и е с ниско качество, то сърцето, вените, мускулите, червата, стомаха, всичко страда. Дефицит на протеин като цяло показва свличането на лицевия контур", казва тя.

"Когато кожата ни е суха, това е сигнал, че имаме дехидратация, както и че има възпаление в щитовидната ни жлеза или панкреаса. Ако имаме бяла коса – боята не е решение, това е показно, че имаме много стрес. Паник атаките ни показват, че не дишаме, както и че в червата имаме повече патогени", допълва експертът.

"Ако тялото ни е изкривено на нивото на плешките, то показва, че рядко казваме "НЕ", трудно можем да откажем, обгрижваме прекалено много другите и рядко слагаме себе си на първо място. А думата "Искам" сме я заменили с "Трябва". Тогава в душата ни стои чувство, че ни задушават и копнеем за свобода. Ако имаме чупка на ниво кръст, живеем в страхове и съмнения. Ако сме дюстабанлия или имаме проблем с колената, то често отлагаме, чакайки перфектния момент. Ако имаме болезнен цикъл, кисти, миоми, то вината и обидата са част от ежедневието ни. Запекът ни показва, че живеем в миналото, в съжаления, гняв и тъга", казва още Белчева.

И тук идва въпросът – От къде да започна промяната? "От себе си! От физическото ни тяло.", категорична е тя.

Ето и какви съвети дава експертът:

enlightenedПърво коригирай стойката си. Тя влияе на твоите емоции. Те от своя страна определят твоите реакции към случващото се и така, ситуацията става такава, каквато е. Твоята реакция прави случващото такова, каквото е.

enlightenedУвеличи водата и се научи да как да тестваш коя храна е за теб и коя ти вреди.

enlightenedПромени навиците си в такива, които ти помагат и не е нужно после да оправяш щетите от тях.

enlightenedРедуцирай стреса за 10 секунди преди лягане.

enlightenedРазтягай се редовно и дишай дълбоко.

enlightenedИзчисти мислите си и усещай кои емоции са твои и кои чужди.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Edna.bg