Прокурор Анна Викова
37132

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Прокурор Анна Викова

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Адвокат Белин Узунов

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Сестрата на Маринов Светла Баракова
  • Прокурор Анна Викова
  • Адвокат Белин Узунов
  • Сестрата на Маринов Светла Баракова

Пловдивският районен съд остави в ареста 33-годишния Стефан Маринов, обвинен в рекет и заплаха за убийство. Той е изнудвал Веселин Василев да му плати сумата от 30 000 лева в противен случай ще отреже пръстите на 20-годишната му дъщеря Борислава. След като Василев, който е управител в голяма пловдивска фирма за дистрибуция на алкохол, безалкохолни напитки и други, е сигнализирал в полицията, Маринов го е заплашил втори път, че ще убие него и дъщеря му.

Няколко часа преди да бъде задържан на 11 януари Маринов се обадил два пъти на Василев от уличен апарат, като разговорите са проведени от една и съща булфонкарта, каза прокурор Анна Викова.

Защитата на Маринов поиска по-лека мярка от съда с мотива, че здравословното му състояние не е добро - болен е от диабет. Стефан Маринов е безработен от четири месеца. Той е бил дистрибутор в друга фирма за безалкохолни напитки, бил е и охранител, последната му месторабота е като социален работник, каза адвокат Белин Узунов. Освен трима свидетели, доказателство срещу него е, че е бил заснет от камера на хотел в близост до апарата, уточни Узунов.

Според съда Маринов може да се укрие или да извърши друго престъпление при по-лека мярка.



Това, в което обвиняват брат ми, е абсурдно, каза сестрата на Маринов Светла Баракова. По думите й, той се грижи за нея, тъй като е самотна майка с две деца.

Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Други новини от Пловдив