Оставиха в ареста рекетьор, заплашвал с убийство бизнесмен и дъщеря му
Оставиха в ареста рекетьор, заплашвал с убийство бизнесмен и дъщеря му / Дарик-Пловдив
Прокурор Анна Викова
37132
Прокурор Анна Викова
Адвокат Белин Узунов
Сестрата на Маринов Светла Баракова
  • Прокурор Анна Викова
  • Адвокат Белин Узунов
  • Сестрата на Маринов Светла Баракова

Пловдивският районен съд остави в ареста 33-годишния Стефан Маринов, обвинен в рекет и заплаха за убийство. Той е изнудвал Веселин Василев да му плати сумата от 30 000 лева в противен случай ще отреже пръстите на 20-годишната му дъщеря Борислава. След като Василев, който е управител в голяма пловдивска фирма за дистрибуция на алкохол, безалкохолни напитки и други, е сигнализирал в полицията, Маринов го е заплашил втори път, че ще убие него и дъщеря му.

Няколко часа преди да бъде задържан на 11 януари Маринов се обадил два пъти на Василев от уличен апарат, като разговорите са проведени от една и съща булфонкарта, каза прокурор Анна Викова.

Защитата на Маринов поиска по-лека мярка от съда с мотива, че здравословното му състояние не е добро - болен е от диабет. Стефан Маринов е безработен от четири месеца. Той е бил дистрибутор в друга фирма за безалкохолни напитки, бил е и охранител, последната му месторабота е като социален работник, каза адвокат Белин Узунов. Освен трима свидетели, доказателство срещу него е, че е бил заснет от камера на хотел в близост до апарата, уточни Узунов.

Според съда Маринов може да се укрие или да извърши друго престъпление при по-лека мярка.

Това, в което обвиняват брат ми, е абсурдно, каза сестрата на Маринов Светла Баракова. По думите й, той се грижи за нея, тъй като е самотна майка с две деца.

Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Други новини от Пловдив