Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 22 многомандатен избирателен район-Смолян, които ще бъдат в 50-ото Народно събрание (НС).

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати

Смолянският избирателен район има четири депутатски места. По един народен представител ще имат Коалиция ГЕРБ-СДС и партия „Величие“, а партия „Движение за права и свободи“ (ДПС) - двама депутати. 

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

Красимир Митков Събев – ГЕРБ-СДС: д-р Красимир Събев е роден на 30.12.1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт.

Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник- директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44, 47, 48 и 49-ото Народно събрание, се посочва на сайта на ГЕРБ-Смолян. 

Лариса Борисова Савова - „Величие“: 

Родена е на 27.05.1984 година в Чепеларе, съобщи за БТА новоизбраният народен представител. Има висше образование - бакалавър по специалността „Приложна лингвистика“. Основател и собственик на издателска къща „Лара Инк“. До месец май 2024 година е работила като мениджър на полета и специалист по имиджа в авиокомпания „Емиратс“ в Дубай, ОАЕ.

Хайри Реджепов Садъков – ДПС – Той е роден на 18.12.1970 година в град Златарица, става ясно от сайта на ДПС. По професия е икономист. Завършил е специалност „Стопанско управление“. Бил е депутат в 44, 45, 46, 47, 48 и 49 -ото Народно събрание. 

Анджей Веселинов Джандев – ДПС – Той е роден на 03.10.1996 година в село Старцево, община Златоград, пише в сайта на ДПС. Завършил е Технически университет – София. Бил е депутат в 48 и 49-ото Народно събрание. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Павлова. БТА