От „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“  (ДАНС) Пламен Тончев.

"Прокуратурата на 27 май 2024 г. е отказала да образува досъдебно производство относно казуса с вербуване на служители от Военно разузнаване от страна на ген. Атанасов, защото не е намерила основание”, заяви на брифинг в парламента акад. Николай Денков.

“Целият политически театър, който видяхме днес, има много ясна цел-да се дискредитират политическите противници. Жалко, че средството са българските служби. Поради това ние толкова много настояваме за реформа в българските служби”, каза още Денков.

Казусът с детската болница: ДАНС обяви защо е привиквал членове на Обществения съвет


 

 “ДАНС да разпитва граждански активисти на Черни връх е безумно. ДАНС се е превърнала в бухалка на ГЕРБ и ДПС”, смята ген. Атанас Атанасов. |

По-рано днес Пламен Тончев беше изслушан в пленарна зала относно постъпили жалби в Държавната агенция „Национална сигурност“, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на фондация „Даная“, от „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“.

ПП-ДБ: За съжаление за ДАНС заплаха за националната сигурност се оказват лекарите педиатри


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня