Принцеса Ан, сестрата на британския крал Чарлз III, е изписана от болницата, предаде АФП. Там тя беше лекувана от мозъчно сътресение, след като беше ударена от кон в нейното провинциално имение.

73-годишната Ан получи сътресение и леки наранявания на главата в Геткомб парк в Югозападна Англия на 23 юни и беше откарана в болница в Бристол.

Смята се, че тя е била ударена от кон докато се е разхождала в защитения периметър на обширното имение, което е домакин на конни състезания.

Принцесата е професионална ездачка, която се състезава на Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. и има репутация на най-трудолюбивата кралска особа.




Тя се намеси, за да представлява Чарлз, докато той отлагаше публичните си ангажименти по време на лечението си от рак. Тя язди на официалния парад за рождения му ден по-рано този месец, но инцидентът я принуди да се оттегли от участие на държавен банкет на 25 юни за посещението на японския император Нарухито и да отмени предстоящото си пътуване до Канада.

Нейният съпруг Тим Лорънс беше видян по-рано през седмицата да напуска болницата Саутмийд в Бристол.

Той благодари на медицинския екип в болницата за „техните грижи, експертиза и доброта по време на кратния престой на жена ми“.
Бъкингамският дворец съобщи на 24 юни, че Ан е в болница „като предпазна мярка за наблюдение и се очаква да се възстанови напълно и бързо“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС