Принцеса Ан
Принцеса Ан / Gulliver/Getty Images
Вярно е, че днес кралските особи, които привличат най-много вниманието на пресата, са принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл. Но благодарение на предстоящия сезон на „Короната“ , има нова кралска особа, която може да се издигне до звезда: принцеса Ан, пише списание „Вог“.

Ан Уиндзор, която има честта да бъде обявена за най-трудолюбивия член на британското кралско семейство, не една година, не две, а три години подред, е всеотдайна и живописна фигура в семейството. Единствена дъщеря на кралица Елизабет II официално представлява монархията от 18-годишна възраст, въпреки че (както повечето деца на Уиндзор) тя е под окото на обществото от 1950 г., годината на нейното раждане. Подобно на майка си, кралица Елизабет, тя е известна с бързия си ум и като леля си, принцеса Маргарет, също заради нахалството си.

За да ви освежим за това коя е Ан, преди Ерин Дохърти да я оживи наскоро в „Нетфликс“, ви представяме осем факта за принцесата, които отразяват нейната личност, както публично, така и насаме, от черния хумор, който е толкова характерен за нея, до честната отдаденост на нейните държавни задължения.

През 1974 г. тя осуетява опит за отвличане

Докато Ана се прибира от благотворителна акция, „Форт Ескорт“ препречва пътя. Нападнати са от въоръжен мъж, който стреля по бодигарда й, шофьора и журналист, който е наблизо (всички те се възстановяват).

Така Ана остана сама и отговаря за спасяването на живота си. Когато похитителят я накарал да слезе от колата и й казал, че иска два милиона паунда откуп, тя енергично му отвърнала: „Няма начин, нямам два милиона паунда“.

Ана си спомни инцидента с особената ирония в токшоу през 1980 г .: „Каза ми, че трябва да отида с него, не помня защо“, шегува се тя, предизвиквайки смях от публиката. "Казах му, че не ми се ходи с него, много благодаря." И продължава: „Бях много любезна. Защото ми се стори глупаво да бъда груба ”.

Тя се състезава на Олимпийските игри през 1976 г.

Принцеса Ана участва на олимпийските игри в Монреал като част от екипа на Великобритания по езда. Конят й, Годуил излеза от конюшните на майка й.
Години по-късно дъщеря й Зара тръгва по стъпките й и спечели сребърния медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Президентът на Замбия я номинира за Нобелова награда за мир

През 1990 г. президентът Каунда от Замбия номинира Ана за кандидат за Нобелова награда за мир за нейната работа в „Спаси децата“, организация, която защитава правата на децата по целия свят. Тя беше президент на неправителствената организация от 1970 до 2017 г. и сега продължава да бъде спомоществувател.

Тя не иска да дава титли на децата си, за да могат да водят по-нормален живот

Принц Хари и Меган Маркъл решиха, че синът им Арчи Маунтбатън-Уиндзор няма да носи кралска титла по рождение. Причината беше, че така може да има повече личен живот.

Но вдъхновението им има прецедент: принцеса Ана и съпругът й Марк Филипс отказват да дадат титли на децата си, въпреки че имат право. Мислят, че ще живеят „много по-добре“ без тях.

„Мисля, че по този начин ще им бъде по-лесно и мисля, че повечето хора са на мнение, че притежаването на титли има и своите недостатъци“, казва тя.

Какво мисли за „Короната“

Когато научава, че на Ерин Дохърти са й необходими два часа, за да й направят прическата, тя отговоря: „Как може да отнеме толкова време? Както и да е, на мен ми отнема 10 или 15 минути ”.

Относно бременността

На въпрос на режисьор как се справя с първото си дете, Ана му каза, че е имала "много скучни шест месеца".

Тя харесва модата (и има отлично око)

През 2018 г. тя носи много модерни спортни слънчеви очила „Адидас“, присъстващи на модните подиуми тази година. И ако Кейт Мидълтън получава постоянна похвала за повтарящи се тоалети, задръжте се на мястото си: принцеса Ан е повтаряла тоалети, които са на почти 40 години - да, да, 40! През 2018 г. я видяхме с тоалет, който за първи път облича в Аскот през 1980 г.

Тя признава, че далеч не е „идеята, която всеки има за принцеса от приказките“ Въпреки това продължава да прави най-впечатляващите и сложни реверанси в целия двор
БГНЕС