БСП няма да откликне на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на правителство с първия мандат.  От партията отговориха с писмо на поканата на ГЕРБ.

Решението на Изпълнителното бюро на БСП е:
  • БСП има последователна политика и решение на Националния съвет да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и на ДПС.-
  • Форматът, който ГЕРБ предлага, противоречи на разбирането за надпартийно и експертно правителство, което да извади страната от политическата и институционална криза, в която сме поставени последните години.
  • ПГ на БСП за България ще води разговори в рамките на парламентарния диалог за законодателната програма на 50 Народно събрание и приоритетите на България.

Във втория ден на преговорите с парламентарно представените партии покани бяха отправени към БСП, ИТН и "Величие" в Народното събрание.

В понеделник ГЕРБ-СДС проведоха среща с ДПС, след която стана ясно, че общите им програми се припокриват в търсене на правителство за споделената отговорност. 


От официално писмо до медиите стана ясно, че ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. 

"Възраждане" също излезе с позиция след поканата на ГЕРБ-СДС за консултации с парламентарно представените партии. От партията се категорични, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с техен мандат.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС