Разпитани са четиримата участници в катастрофата с кола на НСО, в която е бил и Кирил Петков. Сред тях са политикът и служителите на НСО, предава БНР.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжния прокурор подполковник Георги Василев.

Кола на НСО, в която се возил Кирил Петков, катастрофира – има жертва 

"Разпитани са и четирите лица, които са пътували в автомобила на Националната служба за охрана. Още снощи, незабавно след приключване на огледа на местопроизшествието, лично от военния прокурор в град Варна. Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали на произшествието незабавно, след като то е станало. До колкото знам разрешената максималната скорост, е около 60 км в час в този участък на пътя, преди навлизане в населеното място - град Аксаково.

С каква скорост са се движили двата автомобила ще стане ясно след събиране на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза, която ще даде отговор за механизма на настъпилото ПТП и евентуално кой от водачите, какви действия е предприел точно преди настъпването на катастрофата", обясни подполковник Василев.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР