Таксиметров шофьор се оказа в ролята на „муле“
Разследват опит за телефонна измама в село Липен, община Монтана, съобщиха от полицията.

Сигналът за измама е подаден на 30 септември от възрастно семейство от селото. Те са получили обаждане от скрит номер на домашния им телефон, при което жена се е представила за служител на енергийно дружество и съобщила, че семейството има непогасени задължения към дружеството в размер на 7 000 лева.

90-годишна жена стана жертва на ало измама в Димитровград

По-късно те са получили ново обаждане от непознат, представил се за служител на криминална полиция, който им обяснил, че на територията на селото действат телефонни измамници и ще е необходима тяхната помощ за залавянето им.

Мнимият полицай е дал указания на семейството да съберат и предадат всичките си налични спестявания на изпратен човек. По-късно пред дома им пристигнал шофьор на таксиметрова фирма, който взел е приготвения от тях пакет с 12 700 лв.

Нови схеми: Как мъже за малко да се окажат „мулета“ в ало измами за хиляди левове

Шофьорът на таксито е получил обаждане на мобилния си телефон от непознат от румънски номер, който го е заблудил, че изкупува земи в района на Монтана и от адреса в селото трябвало да вземе документи, като по-късно трябвало да откара и възрастните хора до нотариус.

При потеглянето си към областния град таксиметровия шофьор е проверил съдържанието на торбата и след като е видял, че превозва голяма сума пари, е сменил посоката на движение, за да върне парите на възрастното семейство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня