Израелската армия съобщи, че подразделенията на 36-та дивизия и други сили се включват в сухопътните операции в Ливан, но добави, че те ще останат ограничени и локални по мащаб, предаде Ройтерс.

Според изявлението става дума както за пехотни, така и за бронетанкови части.

Нова серия нападения от Израел срещу Бейрут

Вчера Израел съобщи, че командоси и десантни части са пресекли границата, но не са навлезли на голямо разстояние, което беше първото публично обявяване на сухопътна операция в Ливан.

Впоследствие Израел посочи, че специалните сили извършват акции срещу цели от другата страна на границата от месеци, при които са открити тунели и скривалища за оръжие.

Нетаняху: Иран направи голяма грешка и ще си плати за нея

Включването на пехотни и бронетанкови подразделения от състава на 36-та дивизия, включително бригадата „Голани“, 188-а бронетанкова и Шеста пехотна бригада, подсказва, че операцията е престанала да се ограничава само до акции на командоси, отбелязва Ройтерс.

Армията съобщи, че сухопътната операция има за цел главно да унищожи тунелите и друга инфраструктура по границата, и допълни, че няма планове за по-широкообхватни действия, които да обхванат Бейрут или други големи градове в Ливан.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Сахатчиев/БТА