Собственикът на бургаската туристическа фирма, чийто автобус катастрофира в неделя край Свиленград, е дал показания пред разследващите.

Димитър Костадинов
е пристигнал в 10 часа в неделя в Свиленград с автобус от Бургас. Той не допуска, че катастрофиралото превозното средство е имало технически проблем. Костадинов определя шофьора като изключителен професионалист с опит зад волана. Собственикът на фирмата все още не е разговарял лично с него, не е успял и да посети мястото на катастрофата.

След катастрофата с автобус в Хасковско – версиите и състоянието на ранените

„Шофьорът е на 51 години, изключителен професионалист, просто перфектен шофьор. Автобусът е минал преглед на 4 октомври. Първата му регистрация е през 1997 година. Автобусът е изправен има всички застраховки, абсолютно всичко, което е било необходимо да се движи МПС-то сме си го изпълнили. Разговарях с близки на шофьора, той е травмиран е психически, има си и травми по тялото-фрактура на гръбнака”, заяви за DarikNews Димитър Костадинов-управител на туристическата фирма.

По думите му, този маршрут от Кавала до Бургас не е минаван често, но не е първа екскурзия до Гърция на фирмата. Категоричен е, че всички във фирмата са инструктирани, че пътниците трябва да носят колани.