/ РЗИ-Бургас
Бургас се включва с отбелязването на най-големият празник в света, признат от над половин милиард хора. Това е Денят на Земята.

Студенти по екологично право гостуваха на РИОСВ


Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата е да се обединят в защита на околната среда. Да си напомним, че майката Земя има нужда от нас- да я пазим, обичаме и най-важното - да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея.

За пръв път през 1970 година Денят на Земята се чества в САЩ и Канада, от 1990 става международен, а от 1993 година се отбелязва и в България. Мотото на инициативите за него е „В природата нищо не съществува само“.

РИОСВ разпореди почистване на нерегламентирани сметища в областта

Тази мъдра мисъл акцентира върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота. Тазгодишното издание на Деня на Земята насочва вниманието на хората към изчезването на видове диви животни и растения.

Съществува последна надежда това да бъде избегнато. За глобалното унищожение е виновна пряко човешката дейност: изменение на климата, обезлесяване, загуба на местообитания, бракониерство, неустойчиво земеделие, замърсяване с пестициди и друго.