Нигерийският плувец и треньор Самуел Акинродойе преплува разстоянието от близо 12 километра по дължината на най-дългия мост в Лагос.

Неговата цел е да повиши осведомеността на хората относно проблемите, свързани с психичното здраве, пише Voice of America (VOA). Той решава да започне тази кампания, след като негов приятел прави опит да сложи край на живота си.

„Хората не трябва да мислят, че самоубийството е опция за тях. Животът може да се промени за миг. Никой не трябва да мисли за самоубийство“, казва той.

Мостът в пристанищния град Лагос е известен с многото случаи на самоубийства. Хора, които са решили, че животът няма какво повече да им предложи, просто се качват там и скачат във водата, предава Voice of America (VOA).

Плувецът се бори с срещу това.

Докладът на УНИЦЕФ от 2021 г. показа, че всеки шести нигерийец на възраст между 15 и 24 години е депресиран, има пристъпи на тревожност или  други проблеми, свързани психичното здраве. Според медицински специалисти в консервативното общество на Нигерия има стигма, свързана с психичното здраве, която трябва да бъде преодоляна.
Voice of America (VOA)