a
a / iStock/ Getty images/ Freepik
Статистиките твърдят, че човек прекарва по 5 часа на ден с телефон в ръка. Реалността показва, че в общи линии сме с телефони в ръка откакто се събудим, докато заспим.
 
Смартфонът вече се използва за всичко – за телефон, за телевизор, за книга, за пощенска станция, за работно място, за семейни срещи.
 
И въпреки че сме толкова привързани към телефоните си, все още има някои техни фукнции и възможности, за които повечето хора не подозират.
 
Телефонът е твоят нивелир
 
Закачането на картина като цяло не е трудно занимание. Просто се забиват два пирона в стената и готово. Тънкостта обаче е да успееш да забиеш въпросните пирони на едно ниво, така че да не трябва да въртиш глава, когато се наслаждаваш на произведението.
 
Вместо да търсиш стария нивелир, можеш да изтеглиш апликацията Bubble Level и лесно да определиш дали пирончетата са в права линия или не.
 
Телефонът е твоят портфейл

a
iStock/ Getty images/ Freepik

Край на чакането в банков клон, край на непонятните такси и дребните в джоба. Телефонът може да бъде твоят портфейл и банка, просто като изтеглиш приложението MyFin.
 
То е за всички, които искат да плащат само с едно докосване на телефона към пос-терминала, които не искат да плащат излишни такси при превод на пари и които нямат никакво намерение да чакат пред гишето в банката.
 
С MyFin телефонът се превръща в единственото разплащателно средство, което си заслужава да носиш.
 
Телефонът е твоят ключ за лампата
 
Да командваш осветлението у дома през апликация на телефона не се случва само в сериали като I, Robot. Съвсем лесно можеш да си купиш смарт крушки, които после да командваш през апликация на телефона.
 
Има дори такива с вградена тонколонка и цветомузика – светлината се сменя спрямо ритъма на песента.
 
Телефонът е твоят приятел-катаджия

a
iStock/ Getty images/ Freepik

Примигването с фарове на пътуващите в насрещното за близък пост на КАТ вече е отживелица. Сега има много удобни приложения за телефон, с които следиш не само маршрута, но и различни „препятствия“ по него. Информацията се генерира от други шофьори, които са минали по същия път преди теб.
 
Можеш да следиш за камери за скорост, за случила се катастрофа или просто забавяне на движението.
 
Ако пък се движиш със скорост над позволената, апликацията те предупреждава, че трябва да намалиш. Точно както би го направил твоя приятел-катаджия.