/ iStock/Getty Images
Приходите в бокс-офис на китайския военен блокбастър "Битката при езерото Чандзин" са достигнали 5,69 милиарда юана (891 милиона долара), поставяйки го в позиция да стане най-касовият филм в Китай, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от онлайн платформата за продажба на билети Маойен.
Към сряда постъпленията от високобюджетната продукция са се равнявали на тези, които реализира китайският екшън от 2017 г. "Войната на вълците 2".

"Битката при езерото Чандзин" - тричасов епос, чието действие се развива по време на Корейската война, обаче все още е по кината, след като излезе на екран на 1 октомври.

Според китайски медии вече се подготвя продължение на филма, озаглавено "Water Gate Bridge".

Китай понастоящем е вторият по големина филмов пазар в света след САЩ, което подчертава ключовата му роля за холивудските кинодейци. През последните години обаче любителите на киното в страната пренасочват вниманието си към местно съдържание на фона на покачващо се патриотично настроение.

Китайското правителство въведе квота от 34 вносни филма на година, много от които се произвеждат от големи холивудски студия.
БТА