Програмата на ГЕРБ-СДС ще бъде основата на всички преговори, които ще бъдат водени след изборите, обяви Бойко Борисов. Той бе категоричен, че е готов да управлява с всички и нарече останалите всички "потенциални партньори тази вечер, с изключение на "Възраждане".

"Благодаря на всички българи, които гласуваха. При тази избирателна активност можем по-сериозно да говорим за представителност в този парламент. От днес натам сме поели ангажимент да направим правителство, категорична е победата на ГЕРБ-СДС, допълни Борисов в пръв коментар след края на изборния ден.

Паралелно преброяване: „Възраждане“ изпреварва ПП-ДБ, „МЕЧ“ влиза на мястото на „Величие“

Той подчерта, че до сега от партията му са правили много компромиси, но категорично такъв няма да направят с доверието на своите избиратели. "При такава победа няма да подменим вота на хората в никакъв случай - програмата ни, за която гласуваха хората, ще бъде основоположна за всички, които искат да имат правителство", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

"Няма да се водим по заклинания, още от днес някои започнаха да поставят условия - обясняват как победителя трябва да се съобразява с тези, които са с два пъти по-малък резултат. Не е красиво, нито честно. Много компромиси сме направили с тези хора, но не и с програмата, за която най-много българи са гласували. С всички останали сме работили, можем да работим, нека да си направят анализите лидерите", допълни Борисов.

ПП–ДБ: ГЕРБ носят отговорност да се състави правителство

На треперещите гласове от мъка, яд и ненавист, искам да кажа, че не е красиво и да се съобразят със стотиците хиляди избиратели, които стоят зад нас. Те не са нито на Бойко Борисов, нито на ГЕРБ - те са български граждани.

Борисов даде ясно да се разбере, че не приема вариант за равноотдалечен премиер. "Това ми се вижда като подмяна на вота на хората. Никой не е гласувал за този човек, който не дори не го знаем кой е. Този, който ни вкара в чакалнята на еврозоната и Европейския банков съюз се казва ГЕРБ с премиер Бойко Борисов", завърши лидерът на ГЕРБ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня