Благодарим на всички български граждани, които днес дадоха доверието си на коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България". Благодарим
на всеки, който упражни свободно демократичното си право да гласува за бъдещето на страната. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Акад. Николай Денков заяви пред журналисти след вота, че „от ГЕРБ носят отговорност да се състави правителство“.

„Въпреки умората и очакванията за по-ниска избирателна активност, нашите сънародници доказаха, че са отговорни и загрижени за България. Всеки един свободен глас е глас срещу тежестта на купения и контролиран вот“, допълват оттам.

БГНЕС

Благодарим на всички наши избиратели, на всички, които не си останаха вкъщи, на всички, които не останаха без надежда, че България може да бъде променена. Това заяви Кирил Петков след резултатите от exit poll-овете на социологическите агенции „Галъп” и „Тренд” към 20:00 ч.

България зависи от нейните активни граждани“, допълни той.

От своя страна Асен Василев благодари на избирателите, че са им дали повече сила. 

Генерал Атанас Атанасов допълни, че „имат план“. Според Николай Денков „От ГЕРБ носят отговорност да се състави правителство. Нека да видим те какво предлагат“.

БГНЕС

Според данните на „Галъп” към 20 ч. втората позиция на предсрочния вот е за ПП-ДБ, които печелят 15,7% от гласовете. От „Тренд” им отреждат същото място, но им дават подкрепа от 14,4%.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня