Барикадиралият се полицай в Пловдив се предаде доброволно. й Венцеслав Караджов от Пловдив вече е в пловдивския затвор. Повече от 11 часа той се беше барикадирал в дома си.

Припомняме, че мъжът е осъден на доживотен затвор за убийството на родителите му. 

Осъден за убийство полицай се е барикадирал в дома си

Тази сутрин от полицията заявиха на брифинг, че мъжът е изтърпявал мярка домашен арест. След пристигане на полицията в дома му, той е заплашвал служителите на реда, че ако влязат в имота ще има много пострадали. Той е предупреждавал, че се е подготвил с опасни вещества. 

През цялата нощ са водени продължителни преговори. Около 5:30 часа сутринта мъжът се е предал. Няма пострадали. Мъжът е отведен и предаден на съдебна охрана.


Рано тази сутрин бусове на Жандармерията и СОБТ се изтеглиха от мястото. Венцислав Караждов се предал доброволно, потвърди адвокатката му. Знак е накарал полицая да се предаде на органите на реда, допълни тя.

По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си. „Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде. Според нея, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Веднага, след като Тошкова разбрала, че решението по делото е излязло, тя уведомила Венцислав Караджов. „Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни”, обясни адвокатката. Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен. „Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби”, допълни Зоя Тошкова.

„И той, и аз не приемаме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна”, каза през сълзи адвокатът.

От брифинга стана ясно, че не са открити оръжия нито в него, нито в дома му.

През цялото време мъжът твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него са разговаряли и психолози.

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело със сина си, което спечелили.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, БНР