Борислав Гуцанов е избран за председател на парламентарната група на "БСП за България"
Атанас Зафиров бе избран за изпълняващ функциите на председател на БСП. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията.

Съгласно чл. 17, ал. 2 от Устава на БСП, при предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, неговите функции се изпълняват от заместник-председател, определен с решение на НС, до избора на нов

Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП

"Поех отговорността и подадох оставката си до всички структури и членове на БСП. Вчера я изпратих и до Националния съвет, който се събира днес. Заедно с нея подадох до Пленума и оставката на цялото Изпълнително бюро, написа Нинова във Фейсбук.


Тя подчерта, че няма да участва в работата на колективните органи на партията, за да няма спекулации, че им влияе по някакъв начин. Нинова призова членовете на Националния съвет на БСП днес да потиснат личните си амбиции, омразата и реваншизма, да проявят разум и да не хвърлят партията в хаос. Нека се вземат най-добрите за БСП решения, посочи Нинова.

"Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите", заяви Нинова преди дни.

"И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а ще бъде отворена отвътре", коментира по-късно червената лидерка след спекулации на вътрешнопартийната опозиция, че оставката й е бутафорна.

Пътят на Корнелия Нинова в БСП

Нинова е начело на най-голямата лява партия у нас от 8 години. Тя беше избрана за председател на БСП на 8 май 2016 година.  

Кой е Атанас Зафиров?

Той е роден през 1971 г. в Бургас.

Завършил е три магистратури - „Национална сигурност” във Военна академия ”Г.С.Раковски”, „Финанси” във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий” и „Български език и история” в същото учебно заведение. Народен представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Три мандата е делегат в Парламентарната асамблея на НАТО. Председател е на Управителния съвет на Българска федерация по ръгби.

Борислав Гуцанов е избран за председател на парламентарната група на "БСП за България".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня