Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” ще мерят сили с най-добрите на национално ниво в младежката надпревара в категориите - готвач, сервитьор и хлебар-сладкар.
Възпитаниците на гимназията се класираха за участие в X Национална панорама на професионалното образование, която ще се проведе в Пловдив от 20 до 22 април 2017 г. Младите търновци са в челната тройка на победителите от изминалото Регионално състезание по професии. Мартина Пасторка зае II място - „Най-добър млад сервитьор”, Никола Йорданов е с II място - „Най-добър млад хлебар-сладкар”, Ростислава Кирилова зае III място - „Най-добър млад готвач”.
На 10 и 11 март ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон” беше домакин на Регионалния кръг на Националното състезание по професии организирано от МОН. В него участваха 34 ученици от 11 професионални гимназии от Северозападна и Централна България.
Учениците се състезаваха в четири категории „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор”, „Най-добър млад барман” и „Най-добър млад хлебар-сладкар”.
Уменията на учениците бяха оценявани от топ професионалисти в бранша. Журито по барманство беше председателствано от трикратния световен шампион по барманство Васил Колев. В категорията „Най-добър млад готвач” своите компетентни оценки даде жури с председател Даниел Петров, участник в Националния отбор на България в Световната олимпиада по кулинарно майсторство, а уменията на младите сервитьори бяха оценявани от жури с председател Михаил Марковски, участник в Европейски първенства.
Възпитаниците на гимназията се класираха за участие в X Национална панорама на професионалното образование, която ще се проведе в Пловдив от 20 до 22 април 2017 г. Младите търновци са в челната тройка на победителите от изминалото Регионално състезание по професии. Мартина Пасторка зае II място - „Най-добър млад сервитьор”, Никола Йорданов е с II място - „Най-добър млад хлебар-сладкар”, Ростислава Кирилова зае III място - „Най-добър млад готвач”.
На 10 и 11 март ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон” беше домакин на Регионалния кръг на Националното състезание по професии организирано от МОН. В него участваха 34 ученици от 11 професионални гимназии от Северозападна и Централна България.
Учениците се състезаваха в четири категории „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор”, „Най-добър млад барман” и „Най-добър млад хлебар-сладкар”.
Уменията на учениците бяха оценявани от топ професионалисти в бранша. Журито по барманство беше председателствано от трикратния световен шампион по барманство Васил Колев. В категорията „Най-добър млад готвач” своите компетентни оценки даде жури с председател Даниел Петров, участник в Националния отбор на България в Световната олимпиада по кулинарно майсторство, а уменията на младите сервитьори бяха оценявани от жури с председател Михаил Марковски, участник в Европейски първенства.