/ iStock/Getty Images
От началото на годината са осиновени 44 кучета
Над 70 кучета очакват своите осиновители в общинския приют за бездомни животни във Велико Търново, съобщи за д-р Глория Христова, директор на приюта.

Куче скочи с парашут от 700 метра заедно със собственика си (ВИДЕО)

Тя уточни, че от началото на годината са осиновени 44 кучета. "През април и май, в приюта постъпват предимно майки с малки кученца, а малките кучета до четиримесечна възраст са най-желани за осиновяване", посочи тя.

Според нея хората, които искат да се сдобият с кученце от приюта не обвързват своето желание с факта дали могат да го разхождат в парковете, а по-скоро с възможностите, които предоставя жилището или дворът им.

Куче вместо любовна връзка

Тя посочи, че ограниченията заради COVID-19, възпрепятстват осиновителите, защото много от запитванията за осиновяване, изпратени към интернет страницата "Осинови от Велико Търново", са на хора от други региони, които трябва да преминават през контролно-пропускателни пунктове за да се сдобият с избрания домашен любимец.

В приюта във Велико Търново, кучетата са предимно мелези, открити изоставени по улици и квартали от доброволци или служители на комуналните фирми.
БТА