/ iStock/Getty Images
Куче и собственикът му, и двамата любители на силните усещания, скочиха с парашут от повече от 700 метра в швейцарски алпийски курорт, предава американската медия Fox News.

Това не е първият скок с парашут за смелото бордър коли Казуза. Всъщност шестгодишното куче често участва в каскадите на своя собственик Бруно Валенте и дори изглежда сякаш им се наслаждава. То вече е скачало с парашут 40 пъти, последният от които в швейцарското селце Лаутербрунен. Каскадата дори била заснета от приятел на Валенте.

Най-самотното куче си търси дом (СНИМКА)

„Казуза е скачал много пъти, той е много добре трениран и вярва на Бруно“, казва фотографът.



„Момента, в който види парашутите, започва да вдига много шум и изглежда много развълнуван. Но понякога и той се страхува, разбира се. Може да видите как гледа през ръба (на скалата) и си мисли „Това е високо!“. Вижда се, че реагира, но това не го спира“, добавя той.

Полицейско куче в Тексас откри метамфетамини на стойност 1,2 млн. долара

Собственикът на кучето, който е опитен парашутист, споделя, че идеята да скача с него дошла, след като често било трудно да намери човек, на когото да остави Казуза по време на каскадите.

„Намерих предпазно облекло и опитах да видя реакцията му, когато погледне през ръба на скалата. Изглеждаше спокоен. Оттогава скачаме заедно, той е направил около 40 скока с мен“, казва Валентe.


 
Агенция "Фокус"