/ ThinkStock/Getty Images
В Национален конкурс за есе по предприемачество на тема „Работното място на бъдещето“  участваха учениците от Гимназията по туризъм.  Организатори на състезанието бяха Икономически университет-Варна чрез  клуб „Млад предприемач“ към Студентски съвет  и "The Taxback Group". 

В своите творби  участниците трябваше да опишат  как изглежда работното място на бъдещето  -  как е заето пространството, с какво разполагат служителите, как екипите се сплотяват и кои са техните общи работни цели.

„Бъдещото ми работно място ще е това, в което се чувствам добре – със себе си, с колегите и с гостите на хотела. Хотел ще е бъдещото ми работно място. Поне засега“, завършва есето си Борислава Паунова, ученичка от XIIа клас, специалност „Организация на хотелиерството“.

Борислава Паунова
netinfo

„Усмихнати хора, деца, възрастни, млади, всички са усмихнати. И аз съм усмихната, защото съм усмихнала. Да споделиш щастието на или с някой е повече от човешко. И ако това е работата ти, то тя е повече от работа.

Тя е призвание, тя е живот, тя е удоволствие. Та, моето работно място е това – туристически аниматор, навсякъде, с всички. Защото тези хора са дошли с очаквания. И точно тези очаквания са моето работно място.

И ако те си тръгнат с усмивка, то означава, че очаквания и действителност са едно и също нещо. И ако тези, същите хора, си тръгнат с усмивка, то означава, че съм си свършила работата със сърце.

Знам, и знания са нужни, и умения, и опит. Давам сърцето си, а останалото – обещавам ще го уча винаги“ - така Пламена Петева, ученичка от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“ описва бъдещото си работно място.

Пламена Петева
netinfo

И двете момичета са придобили студентски права в престижния университет – ИУ Варна. И ако за Пламена има доста време,  то Борислава трябва да избере специалност и форма на обучение до края на учебната година. Учителят, подготвил учениците е инж. Славка Проданова.