/ БТА
Премиерът Димитър Главчев разпореди проверка на "Калотина" заради сигнали за опашки, дни след като лично той откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт. 

Проверката е разпоредена на заместник-директора на "Гранична полиция" старши комисар Радослав Кулеков и директора на Дирекция "Развитие на инфраструктурата" на ГКПП "Калотина" Пламен Петров. 

В България товарните автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Калотина" влизат от две места и те работят. За изминалите 24 часа има обработени 864 камиона само на вход за страната, каза Кулеков за медиите след разпоредена проверка.

Той заяви, че на изход от страната също работят две гишета. По думите му от сръбска страна работи само едно гише. 

По информация на МВР на границата с Република Сърбия тази сутрин трафикът е бил интензивен за товарни автомобили на изход на ГКПП "Калотина".

На 1 октомври бе открит реконструираният пункт "Калотина". Ремонтът бе извършен на два етапа в периода 2018 - 2024 г. При изпълнението са обновени и увеличени трасетата за товарни и леки автомобили, както и цялостната подземна и наземна инфраструктура на пункта.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня